Бедердің сандық үлгісін геоморфологиялық зерттеулерде пайдалану мүмкіншіліктері - Возможности применения цифровой модели рельефа в геоморфологических исследованиях (Journal of Geography and Environmental Management, 2016)
Бұл мақалада БСҮ (бедердің сандық үлгісі) туралы жалпы анықтамалық түсінік, ГАЖ формат түрлері, жасау кезінде пйдаланылатын ақпарат көздері көрсетілген. Геоморфологиялық ізденістерде пайдалану мүмкінші-ліктері қарастырылған. В статье рассматриваются общее понятие и виды ГИС формата ЦМР (цифровая модель рельефа), информа-ционные источники при создания ЦМР. Приведены примеры возможности применения в геоморфологических исследованиях.
Keywords: БСҮ; ГАЖ; Грид; ЦМР; ГИС