Арақашықтықтан зерделеу және ГАЖ технологияларын қолдану арқылы Пишин Лора бассейнде ұңғымалардың ықтималды орналасуы мен су жиегін анықтау.Определение типов водоносного горизонта и потенциальные расположения скважин с использованием ГИС и дистанционного (Journal of Geography and Environmental Management, 2016)
Мақалада Белуджистана және Кандагар провинцияларындағы шөлейттердің басымдығына байланысты су ресурстарының жетіспеушілігіне қатысты мәселелер қарастырылады және осы мәселелердішешу әдістері жасалынған. В статье рассматриваются проблемы, связанные с нехваткой водных ресурсов, особенно в засушливых полупустынных условиях в провинциях Белуджистана и Кандагар. Разработаны методики решения этихпроблем.
Keywords: Белуджистана; Кандагар провинциялары; шөлейттер