Основы спутниковых технологий в геодезии. Геодезиядағы серіктік технологиялардың негіздері. (Journal of Geography and Environmental Management, 2016)
Планируемое создание государственной спутниковой геодезическойсети, установление государственной системы координат и недостатокинформации по данному направлению делают необходимым уделитьвнимание основам спутниковых технологий в геодезии.Жоспарланып отырған мемлекеттік геодезиялық серіктік тордықұрастыру, координаталар жүйелерін анықтаудағы ақпараттыңжеткіліксіздігі геодезиядағы серіктік технологиялардың негіздерінеаса үлкен назар аударуды талап етеді.
Keywords: геодезия; геоинформатика; спутниковая геодезическая сеть; государственная система координат; серіктік геодезиялық тор; мемлекеттік геодезиялық тор жүйелері