Исследования экономико- экологических проблем Апшеронского экономического района в результате воздействия нефтегазового промышленного комплекса.Мұнай-газ өндіріс кешенінің әсерінің нәтижесінде Апшерон ауданының экономика-экологиялық мәселелерін зерттеу. (Journal of Geography and Environmental Management, 2016)
В статье была проведена экологическая и экономико- географическаяоценка на основании анализа состояния загрязненных земель в пределах территорий староосвоенных нефтегазовых месторожденийв Апшеронском экономическом районе Азербайджана. Былоопределено географическое распространение в районе загрязненныхземель, их формы, типологическая классификация, оптимальныенаправления и виды рекультивации загрязненных земель.Мақалада Әзірбайжан Республикасы Апшерон экономикалықауданының көне игерілмеген мұнай- газды пайдалану аймағында,ластанған жерлердің жағдайын талдау негізінде экология жәнеэкономика- географиялық бағалау жұмыстары жүргізілді. Зерттеубарысында ластанған жерлер аймағында географиялық таралу,олардың түрлері типологиялық топтастыруды белсенді бағыттаужәне ластанған жерлердің топырақ құнарлығын қалпына келтірутүрлері анықталды.
Keywords: добыча нефти- газа и строительных материалов; загрязненные земли; рекультивация; тип; подтип; ареал; мұнай- газ өндіру және құрылыс материалдары; ластанған жерлер; топырақ құнарлығын қалпына келтіру; түрі; түршесі; таралу аймағы