Қазақстанда weekend турлардың ұйымдастырылуы мен дамуы. Организация и развитие weekend туров в Казахстане. (Journal of Geography and Environmental Management, 2016)
Қазақстан weekend турларды ұйымдастыру мен дамытуда мол мүмкіндіктерге ие. Бұл мүмкіндіктерге еліміздің табиғи географиялық жағдайы, рекреациялық және әлеуметтік-экономикалық ресурстарға бай болып келуі және халықтың демалысқа деген қызығушылығының артуы сәйкес келеді.Зерттеу негізінде Қазақстан аумағында ұйымдастырылатын weekend турларға талдау жүргізілді. Weekend турларды дамыту бойынша туристік нарықты зерттеп, weekend турлардың SWOT-талдауы жасалды. Сонымен қатар, авторлармен weekend турлардың классификациясы құрастырылды. Казахстан имеет большие перспективы для организации и продвижения weekend туров. Этому способствуют благоприятные природно-географические условия страны, наличие богатых природных и социально-экономических рекреационных  ресурсов, а также все более нарастающий интерес населения к туризму.На основе исследования был проведен анализ распространения организуемых weekend туров по регионам Казахстана. Был изучен туристский рынок для развития weekend туров, составлен  SWOT- анализ weekend туров. Кроме того, авторами разработана классификация weekend туров.