(untitled) (Journal of Geography and Environmental Management, 2016)
Мақалада Орталық Қазақстан өзендерінің табиғи ағындысының үлестірім сипаты анықталып, оның өзгерісіне адамның шаруашылық іс-əрекетінің, атап айтқанда, арналық реттеу, суару, сумен жабдықтау, өнеркəсіп, коммуналдық-тұрмыстық шаруашылық, агроорманмелиорациясының тигізетін əсері түрлі əдістерді қолдана отырып бағаланған. В статье рассматривается влияние хозяйственной деятельности на внутригодовое распределение стока рек Центрального Казахстана в годы различной водности.