(untitled) (Journal of Geography and Environmental Management, 2016)
В статье рассматриваются территориальные различия между административными районами ЗКО по уровню заболеваемости населения. Выявлены корреляционные связи между факторами окружающей среды и группами болезней населения. Итогом работы является районирование территории Западно-Казахстанской области по общему рейтингу здоровья населения. Мақалада БҚО əкiмшiлiк аудан тұрғындарының ауру-сырқау деңгейі бойынша аумақтық айырмашылықтары қаралады. Қоршаған орта факторларының жəне тұрғындардың ауру түрлерінің арасындағы корреляциялық байланыстары айқындалған. Жұмыстың қорытындысы Батыс Қазақстан облысы аумағын тұрғындар денсаулығының ортақ рейтингiсі бойынша аудандастыру болып табылады.