(untitled) (Journal of Geography and Environmental Management, 2016)
В статье была проведена экологическая и экономико- географическая оценка на основании анализа состояния загрязненных земель в пределах территорий староосвоенных нефтегазовых месторождений в Апшеронском экономическом районе Азербайджана. Было определено географическое распространение в районе загрязненных земель, их формы, типологическая классификация, оптимальные направления и виды рекультивации загрязненных земель. Мақалада Әзірбайжан Республикасы Апшерон экономикалық ауданының көне игерілмеген мұнай- газды пайдалану аймағында, ластанған жерлердің жағдайын талдау негізінде экология және экономика- географиялық бағалау жұмыстары жүргізілді. Зерттеу барысында ластанған жерлер аймағында географиялық таралу, олардың түрлері типологиялық топтастыруды белсенді бағыттау және ластанған жерлердің топырақ құнарлығын қалпына келтіру түрлері анықталды.