(untitled) (Journal of Geography and Environmental Management, 2016)
Приведен краткий обзор лавинной деятельности в горах Иле Алатау. Рассчитаны характеристики лавин по данным многолетних наблюдений на снеголавинных станциях. Определена лавинная активность среднегорной зоны северного склона хребта Иле Алатау. Бұл мақалада Іле Алатауындағы қар көшкіндеріне қысқаша шолу жасалған. Қар көшкіндерін бақылау станцияларында жасалған көпжылдық мәліметтерін ескере отырып қар көшкіндеріне мінездеме берілген. Іле Алатауындағы солтүстік баурайындағы орташа таулы зоналарында қар көшкіндерінің белсенділігі байқалған.