(untitled) (Journal of Geography and Environmental Management, 2016)
Определены статистические характеристики максимального расхода воды и слоя весеннего стока реки Жайык за расчетный период 1940-2012 гг. После создания Ириклинского водохранилища естественный сток реки искажен, в связи с этим его характеристики вычислены за различные периоды. Статистические параметры максимального расхода и слоя весеннего стока воды определены по наблюденным и восстановленным данным. Вычислены величины максимального и слоя весеннего стока различной обеспеченности. Жайық өзенінің көктемгі ең жоғарғы су өтімі мен ағынды қабатының 1940-2012 жж. есептік кезеңі үшін статистикалық сипаттамалары анықталды. Жайық өзенінің ағындысы Ириклин су қоймасын салғаннан кейін өзгеріске ұшырағандықтан ағынды мәндері әр түрлі кезеңдерге бөлініп есептелді. Ең жоғарғы су өтімінің және көктемгі ағынды қабатының статистикалық сипаттамалары байқалған және қалпына келтірілген мәндерімен анықталды. Қамтамасыздығы әр түрлі көктемгі ең жоғарғы су өтімдері және ағынды қабаты шамалары есептелді.