Отырар ауданының су қорлары және оларды ауыл шаруашылығында пайдаланудың негізгі мәселелері (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2019)
Ғылыми мақалада, Отырар ауданы аумағындағы жер үсті және жер асты су қорларын құрайтын басты өзендерімен көлдеріне, ірі каналдары мен құдықтарына, су қоймасына, топырақ асты және артезиан суларының тара-луы жағдайына географиялық сипаттама беріле отырып, олардың қазіргі қоректену жағдайы, жыл мезгілдерібойынша су режимінің ауытқуы, су жүйелеріне жақын және алшақ орналасқан жерлердің сумен қамтамасызетілу деңгейлерінің әртүрлілігі мен оның себептері, су тапшылығы мен топан су басу себептері, көршімемлекеттердің ауданның экологиясына тигізетін әсері және оның салдарлары сияқты мәселелер тиянақталып,оларды шешу үшін атқарылатын мемлекеттік және халықаралық деңгейдегі шаралар көрсетілген. Соныменқатар, аудан аумағындағы жер асты су қорларын пайдалану мүмкіндіктері мен олардың аумақтық-шаруашылықмаңыздылығы қарастырылған.