Жалпы географиялық дешифровтық белгілерді картаға түсіру (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2019)
Бұл мақалада айырып тану фотобейнелер объектілерін аймақ анықтау олардың сапалы және есептік сипаттама-сын лайықты иелену шартты белгілерімен мемлекеттік нұсқамаға сәйкес ірі масштабтағы жалпыгеографиялықтопографиялық картралар жерге орналастыру аэрофотобейнені және фотопланды ғылыми және қолданбалымақсат үшін қарастырылған.