Ауылшаруашылық мақсатындағы жерге төленетін төлемдерін анықтау бойынша ұсыныстар (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2019)
Ұсынылған мақала ауыл шаруашылығы мақсатындағы жерлерге салық салу жүйесіне арналған. Болашақтааталған жер санатына жер салығын жоғарылатуы жоспарланған. Осыған байланысты автормен шетелдегіелдердің жерге салық салу тәжірибесін зерттеп, оның негізінде жер төлемдерін анықтау әдістемесіне өзгерістеренгізу жөнінде ұсыныстар берілген. Ұсыныстарды ескере отырып жер салығының және жалға беру төлемдердіңболжамдалатын есептеулер жүргізілген.