Сток и русловой водный баланс малых рек города Алматы в пределах городской территории - (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
Приведены результаты исследований характеристик годового стока воды малых рек г. Алматы за многолетний период, с использованием имеющихся данных кадастровых материалов «Казгидромета» за весь период наблю-дений, по 2011 год включительно, с учетом влияния хозяйственной деятельности. Проанализированы результаты исследований руслового водного баланса малых рек города в пределах его границ, проведенных в 2006, 2007 и 2013 гг. для выявления зон фильтрационных потерь руслового стока и зон выклинивания грунтовых вод в русла рек.Алматы қаласының шеткі аумақтарындағы кіші өзендердің ағындысы және арналық су теңдестігі Алматы қаласы маңындағы кіші өзендердің жылдық ағынды сипаттамаларын «Казгидрометтің» 2011 жылды қоса алғанда, барлық бақылау жылдары бойынша кадастрлық материалдар деректерін пайдаланып, адамның шаруашылық іс-әрекетін есепке ала отырып зерттеу нәтижелері келтірілді. Қала маңы шетіндегі кіші өзендердің арналық су теңдестігін 2006, 2007 және 2013 жылдардағы зертеу нәтижелерін арналық ағындының сүзгілік шығынын және өзен арналарына грунттық сулардың босау зонасын айқындау үшін талданды.