Қарағанды агломерация аумағын орналастырудың экономикалық-географиялық мәселелері - Экономико-географические проблемы обустройства территории Карагандинской агломерации (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
Мақалада Орталық Қазақстан аймағының кеңістік ұйымдастыру мәселелері қарастырылған. Мемлекеттің жағдайында бірінші орынға кешенді және жарасымды дамуы мақсаттары, Қарағандының қалалық агломерациясы кешенді аймақтың әлеуметтік-экономикалық аясының тиімді өзгерісінің орындауы туралы нәтижелер шығарылды.В статье рассмотрены проблемы пространственной организации Центрально-Казахстанского региона. Делается вывод о том, что в условиях нашей страны на первый план выдвигается задачакомплексного, гармоничного развития Карагандинской городской агломерации, выработка эффективного преобразования социально-эконо-мического пространства региона.