Қарашығанақ кен орны табиғи ортасына антропогенді əсерді бағалау (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2019)
Осы мақалада Қарашығанақ кен орынның қоршаған ортаға əсер ету бағасының əдістеме ғылымының негізі, ол «Қоршағанортаға шаруашылық əрекеттің əсерін бағалауды жүргізуге əдістемелік сілтемелер» болып табылады.