Оңтүстік Қазақстанда жаз мезгіліндегі ауа температурасының климаттық ерекшеліктері (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2019)
Оңтүстік Қазақстанда жаз мезгіліндегі термикалық режимінің климаттық ерекшеліктеріқарастырылған. Ауа температурасының статистикалық сипаттамалары есептелінген. Жаз мезгілініңэкстремалды суық жəне экстремалды жылы айлары анықталған.