Орталық Қазақстан өзендерінің жылдық ағынды үлестіріміне антропогендік фактордың тигізетін əсерін бағалау (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2019)
Мақалада Орталық Қазақстан өзендерінің табиғи ағындысының үлестірім сипатыанықталып, оның өзгерісіне адамның шаруашылық іс-əрекетінің, атап айтқанда, арналық реттеу, суару,сумен жабдықтау, өнеркəсіп, коммуналдық-тұрмыстық шаруашылық, агроорманмелиорациясыныңтигізетін əсері түрлі əдістерді қолдана отырып бағаланған.