Орта Азия таулы өзендеріне жауын-шашын тудыратын синоптикалық үдерістердің əсері (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2019)
Бұл мақалада ауа райын қалыптастыратын синоптикалық үдерістер мен өзендер ағысы арасындағы байланыстарқарастырылған. Жауын-шашын мөлшері мен өзендер ағысы арасындағы байланыстар, жауын-шашын тудыратын синоптикалықүдерістер жəне олардың өзендер ағысы арасындағы тəуелділігі анықталады.