Қазақстан аумағындағы атмосфераның жалпы циркуляциясы, жауын-шашын жəне өзен ағындысының климаттық тербелістері (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2019)
Мақалада Есіл су шаруашылық алабы мысалында Г.Я. Вангейм жіктемесі бойынша атмосфералық циркуляцияныңW, C жəне Е түрлі формаларындағы жауын-шашын мен өзен ағындысының жылдық суммаларының климаттық тербелістеріқарастырылған.