Трансшекаралық Сырдария өзені су ресурстарын қорғау мен (қолданудың) пайдаланудың мемлекетаралық байланыс механизмін қалыптастыру мəселесі (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2019)
Мақалада еліміздегі трансшекаралық Сырдария өзенінің су ресурстарын қорғау менпайдаланудың мемлекетаралық байланыс механизмін қалыптастыруды шешу мəселесі қаралған.