Батыс Қазақстан облысы тұрғындарының денсаулығы рейтингісінің аумақтық дифференциациясы (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2019)
Мақалада БҚО əкiмшiлiк аудан тұрғындарының ауру-сырқау деңгейі бойынша аумақтық айырмашылықтары қара-лады. Қоршаған орта факторларының жəне тұрғындардың ауру түрлерінің арасындағы корреляциялық байланыстарыайқындалған. Жұмыстың қорытындысы Батыс Қазақстан облысы аумағын тұрғындар денсаулығының ортақ рейтингiсі бой-ынша аудандастыру болып табылады.