Оценка антропогенного воздействия на природную среду месторождения Карачаганак.Қарашығанақ кен орны табиғи ортасына антропогенді əсерді бағалау (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
В данной статье приводится оценка воздействия на природную среду месторождения Карачаганак на основе «Методических указаний по проведению оценки воздействия хозяйственной деятельности на окружающую среду». Осы мақалада Қарашығанақ кен орынның қоршаған ортаға əсер ету бағасының əдістеме ғылымының негізі, ол «Қоршаған ортаға шаруашылық əрекеттің əсерін бағалауды жүргізуге əдістемелік сілтемелер» болып табылады.