О содержании тяжелых металлов в снежном покрове Северного Казахстана.Солтүстік Қазақстан территориясындағы қар жамылғысының ластануын бағалау (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
Приводятся результаты исследования загрязнения тяжелыми металлами снежного покрова на территории Северного Казахстана. Были использованы данные 25 метеорологических станций севернее 48 параллели. Исследована динамика основных характеристик снежного покрова, определен химический состав и дана оценка загрязненности снежного покрова по территории за период 2005-2010 гг. Солтүстіктің Қазақстан территориясындағы қар жамылғысындағы ауыр металдармен ластану дəрежесі туралы зерттеулердің нəтижелері келтірілген. 48 параллельден солтүстіктің орналасқан 25 метеорологиялық стансаның мəліметтері қолданылған. Есептеулерде 2005-2009 жылдар аралығында орташаланған мəліметтер алынған.