Оңтүстік Қазақстанда жаз мезгіліндегі ауа температурасының климаттық ерекшеліктері.Климатические особенности распределения температуры воздуха на Юге Казахстана (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
Оңтүстік Қазақстанда жаз мезгіліндегі термикалық режимінің климаттық ерекшеліктері қарастырылған. Ауа температурасының статистикалық сипаттамалары есептелінген. Жаз мезгілінің экстремалды суық жəне экстремалды жылы айлары анықталған. В статье рассмотрены климатические особенности термического режима на юге Казахстана. Рассчитаны статистические характеристики полей температуры, выявлены экстремально холодные и теплые летние месяцы.