Влияние осадкообразующих синоптических процессов Средней Азии на сток горных рек.Орта Азия таулы өзендеріне жауын-шашын тудыратын синоптикалық үдерістердің əсері (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
В данной работе рассмотрена связь между синоптическими процессами, обуславливающими погоду и стоком рек. Выявлена связь осадков со стоком реки, определены осадкообразующие синоптические процессы и их связь со стоком горных рек. Бұл мақалада ауа райын қалыптастыратын синоптикалық үдерістер мен өзендер ағысы арасындағы байланыстар қарастырылған. Жауын-шашын мөлшері мен өзендер ағысы арасындағы байланыстар, жауын-шашын тудыратын синоптикалық үдерістер жəне олардың өзендер ағысы арасындағы тəуелділігі анықталады.