Геодинамикалық үдерістердің картографиялық зерттеулері (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2019)
Геодинамикалық үдерістер түрлерінің, кеңістікте таралу ерекшеліктерінің, салыстырмалы динамикасыныңзерттелуінде бірнеше амалдар, олардың ішінде әртүрлі масштабтағы жалпы географиялық және тақырыптықкарталарды жеке және өзара салыстырып талдау жолы бар. Бұл мақалада тақырыптық (геологиялық,тектоникалық, геоморфологиялық) және топографиялық карталарды талдау нәтижесінде бедертүзілудің эндо-және экзодинамикалық үрдістерге байланысты сипаттамаларды анықтау мәселелері қарастырылады.