Бағдар батыста: Қазақстанда шетелдердің экологиялық туризм модельдерін, тәжiрибесін қолдану мүмкiндiктері (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2019)
Экологиялық туризм Қазақстанда басты сала болып саналады. Қазақстанның табиғи әлеуметі экотуризмдідамыту үшін үлкен мүмкіндіктер береді, себебі бұл жерде әр алуандылық, бірегейлік, тартылымдық ланд-шафтар бар және де республиканың әр аймағы экотуризмді дамыту үшiн табиғи қорлармен ие болады,Шетелдiк елдерде экологиялық туризмнің дамыту тәжiрибенiң зерттеуi Қазақстанда экологиялық ту-ризм дамуының ең тиiмдi жолдарын қолдануға мүмкiндiк бередi. Қазақстанда қазiргi уақытта экотуризмдамытудың үлкен назары ерекше қорғаудағы табиғи аумаққа бөлуге және экологиялық туризмнің дамуыүшiн қазiргi әлемдiк тәсiлдердiң бiрi сияқты университеттердiң аумақтағы экологиялық саябақтарын жасауғакерек.