Арақашықтан зерделеу мәліметтері негізінде топографиялық карталарды жаңарту әдістемесі (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2019)
Бұл мақалада топографиялық карталарды Жерді арақашықтықтан зерделеу мәліметтерінің көмегімен жаңартуәдістемесінің мәселелері қарастырылған. Әдістеме арақашықтықтан зерделеу мәліметі болып табылатынтопографиялық карталарды, соның ішінде ірі масштабты карталарды жаңарту жұмыстарының мерзімін жәнеқаржылай шығынын азайтатын ғарыштық түсірілімдерге негізделеді.