Природоохранные мероприятия при эксплуатации полигонов твердых бытовых отходов Казахстана - Қатты тұрмыстық қалдықтар полигондарының пайдалану кезіндегі табиғатты қорғау амалдары (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
Ежегодный и накопленный объем ТБО Республики Казахстан позволяет осуществлять промышленную утилизацию по нескольким направлениям. Это получение биогаза для возобновляемой энергетики, использование ТБО в строительной индустрии, повторное использование пластмассовых материалов.Қазақстан Республикасынды қатты тұрмыстық қалдықтардың жиналған көлемін өнеркәсіптің әр-түрлі бағыттарында пайдалануға болады. Биогазды жаңармалы энергетикасында, қатты тұрмыстық қалдықтарды құрылыс өнеркәсібінде және пластикалық материалдарды қайта пайдалану.