Жетісу Алатауында жүріп өткен сел тасқындарын ретроспективалық тұрғыдан талдау - Ретроспективный анализ селевых потоков, прошедших в Жетысу Алатау (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
Мақалада сел қауіптілігі жоғары аудандардың бірі – Жетісу Алатауында жүріп өткен сел тасқындары ретроспективалық тұрғыдан талданған. Жетісу Алатауында көрініс берген сел тасқындарының кеңістіктік-уақыттық таралуы ҚР ТЖМ «Қазселденқорғау» ММ мәліметтері негізінде бағаланған.В статье проведен ретроспективный анализ селевых потоков, прошедших в одном из селеопасных районов Юго-Восточного Казахстана – Жетысу Алатау. Также на основе материалов ГУ «Казселезащита» МЧС РК была оценена пространственно-временная закономернось прошедших селей.