Шекаралық аймақтың экономикасына туризм инфрақұрылымының дамуының әсері (Литва мысалында) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2019)
Мақаланың негізгі мақсаты – туризм инфрақұрылымының дамуына баға беру және оның туризмжағынан тартымдылығы төмендеу шекаралық аймақтың экономикалық дамуы мен аймақтыңинтеграциясына тигізетін әсерін анықтау.Мақалада көрсетілген: шекаралық аймақтың тұжырымдамасы, шекаралық экономикаға баға берудіңәдістемелік ұсыныстары, туристер үшін аймақтың физикалық инфрақұрылымының тартымдылығынатигізетін әсерін теориялық тұрғыдан талдау. Польшамен шекарасы бар Литваның шекаралық аймағына 2немесе 4 класты кемпингтерді орналастырудың альтернатива талдау барысында империкалық анализ талдаужасалынды. Мақалада альтернативанға қаржылық және экономикалық әлеуметтік баға берілді, қорытындыжасалынды.