ПАВЛОДАР ОБЛЫСЫ ЛАНДШАФТ ЕРЕКШЕЛІКТЕРІНІҢ ТОПОНИМДЕРДЕ БЕЙНЕЛЕНУ ДӘРЕЖЕСІ.Отражение ландшафтных особенностей в топонимах Павлодарской области (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
Мақалада Павлодар облысы деректері негізінде ландшафтар тұрпаттарының қазақ жер-су атауларында (топонимдер) көрініс табуы және сол топонимдердің «ландшафтық индикатор» рөлін атқаратыны көрсетілген. Сонымен қатар ерекше қорғалатын табиғи нысандарментопонимдердің өзара байланысы жөнінде сөз болады. В статье на материалах Павлодарской области рассмотрены казахские топонимы, характеризующие типы ландшафтов и их роль как «ландшафтного индикатора». А также рассмотрены взаимосвязи особоохраняемых территорий с топонимами.