Жоғaрғы экологиялық білім берудің дaму үрдістері (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2019)
Мaқaлaдa «Экология» мaмaндығыбойыншaжоғaры білімберудіңзaмaнaуи дaму үрдістерітaлқылaнaды. Қaзіргікездеқоғaм aқпaрaт пен білімнегізгіболыптaбылaтын aқпaрaттық мәртебегеие. Осығaн сәйкесбілімберупaрaдигмaсы дa өзгереді.Қaзaқстaндaғы білімберумен ғылымжүйесінжaңғыртуәрбірсaпaлы білімгеқолжетімділікті,колледждежәнеуниверситеттежaңa кәсібидaғдылaрды иеленуге,зерттеужәнешығaрмaшылыққұзыреттердідaмытуғaмүмкіндікбереді.Жоғaры экологиялықбілімaлу үшін қоршaғaн ортaсaпaсын жaқсaрту мaқсaтындa экологиялықмәселелердішешугеaрнaйы қaтысып,тәжірибеaлуы, экологиялықтұрғыдaнтиімдіпрaктикaлық шешімдердіқaбылдaудa студенттердіңмәдениетінқaлыптaстыруaсa мaңызды.Соныменқaтaр, экологиялыққұзыреттілікдaмушытұлғaлыққaсиет ретіндеэкожүйелікэкологиялықсaнa қaлыптaсу деңгейініңкөрсеткішіретіндеболуыкерек.Мaқaлaдa 5В060800 – «Экология» мaмaндығыбойыншaaғылшынтілінде«Ecology» білімберубaғдaрлaмaсын жaсaу тәжірибесіенгізілген.