Қалалық туризм – ХХІ ғасыр революциясы. Городской туризм – революция XXI века. (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
Туризмнің бір түрі ретінде қалалық туризмді дамыту қарастырылған.Қалалық туризмнің жалпы түсініктері мен негізгі ұғымдары көрсетіліп,олардың маңызы айқын ашылды. Әлемдегі қалалық туризмніңошақтары мысалында статистикалық мәліметтер келтірілді жәнеқалалық туризм өнімдерін ілгері жылжыту мақсатында талдаужүргізілді. В статье рассматривается развитие городского туризма как одногоиз видов туризма. Раскрыты основные термины и понятия городскоготуризма и его важность для туризма. На примере центров городскоготуризма и в целях продвижения продуктов городского туризмаданы статистические данные и проведен анализ.