Қазақстанда құрғақшылықтың қалыптасуының циркуляциялық жағдайлары. Циркуляционные условия формирования засух в Казахстане. (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
Соңғы жылдары бүкіл Жер шары алымдарының назарын аномальды табиғи құбылыстардың, оның ішінде құрғақшылық, мөлшерден тыс ылғалдану, су тасқыны деген сияқты климаттық құбылыстардың көбеюі аударуда. Мақалада Қазақстанда құрғақшылықтың пайда болуы кезінде Солтүстік жарты шардағы атмосфера циркуляциясының ерекшеліктері арастырылады. Внимание ученых всего мира привлекает растущая повторяемость аномальных природных явлений, в том числе климатических: засух, избыточных влажных периодов, наводнений и другие. В статье рассматриваются особенности циркуляции атмосферы Северного полушария при возникновении засух в Казахстане.