Алматы қаласындағы жер беті озонының тәуліктік жүрісі (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2019)
Алматықаласындағыжер бетіозоныныңтәуліктікжүрісініңсараптамасыжасалды.Қарастырылған3 жылдықжер бетіозоныконцентрациясымәліметтерімаксималды,орташажәнеминималдышектеріндеқарастырылды.Озон мен метеорологиялықшамаларарасындағыбайланысзерттелді.