Қазақстанда құрғақшылықтың қалыптасуының циркуляциялық жағдайлары (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2019)
Соңғы жылдары бүкіл Жер шары ғалымдарының назарын аномальды табиғи құбылыстардың,оның ішінде құрғақшылық, мөлшерден тыс ылғалдану, су тасқыны деген сияқты климаттық құбы-лыстардың көбеюі аударуда. Мақалада Қазақстанда құрғақшылықтың пайда болуы кезінде Солтүс-тік жарты шардағы атмосфера циркуляциясының ерекшеліктері қарастырылады.