Физикалық географиядағы жүйелі тәсіл және оның геожүйелердің құрылымын зерттеудегі маңызы (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2019)
Мақаладафизикалықгеографиядағыжүйелі тәсілжәнеоның геожүйелердізерттеудегімаңызытуралықарастырылған.Кешендізерттеубарысындажүйелі тәсілдіқолданудыңекі жолыбар:функциональды– біртұтас,дәстүрлі-типологиялықжәнеаймақтықтықосаалғанда.Жүйелертуралыілім, диалектикалықматерализмніңтүбегейліпринципіболғандықтан,ол табиғаттағызаттарменқұбылыстардыңжалпыөзарабайланысымен бір-бірінеықпалынқарастырады.