Геодезиядағы серіктік технологиялардың негіздері (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2019)
Жоспарланыпотырғанмемлекеттікгеодезиялықсеріктіктордықұрастыру,координаталаржүйелерінанықтаудағыақпараттыңжеткіліксіздігігеодезиядағысеріктіктехнологиялардыңнегіздерінеаса үлкенназараударудыталапетеді.