Батыс Қазақстан облысы аумағындағы карст құбылыстары мен үрдістері (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2019)
МақаладаКаспийойпатытұздыкүмбезтектоникасыменбайланыстыБатысҚазақстаноблысындағыкарст жәнепсевдокарстүрдістеріқарастырылды.Зерттеунегізіндесуффозиялытүрдеқалыптасқанжаңаойпатжерлері(шұңқырлар)анықталды.Шұңқырлардыңқалыптасумеханизмітұзүстіқабаттарыныңбосауыжәнетілімденуменденудациялықүрдістердіңәсеріненәктастыэлювийдіңығысуыменбайланысты.