Ақтөбе қаласының аумағын қоршаған ортаның ластану деңгейлері бойынша аудандастыру (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2019)
МақаладаАқтөбеқаласыныңагломерацияретіндедамуындағыэкологиялықжағдайларықарастырылған.Қалаагломерациясыныңтұрақтыдамуынқарастыраотырып,қоршағанортаныңластанумәселелерітабиғатпен адамныңәсерлесуәрекеттерінентуындайтындығыайтылады.Берілгенаумақтыңантропогендікжүктеліміаумақтыңқалыптасқантабиғи-ресурстықәлеуеті мен табиғаткешендерініңтұрақтыдамуынанэкологиялықмүмкіндіктерініңартқандығынкелтіреді.