Жаңажол кен орны қоршаған ортасының техногенді ластануын картографиялау (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2019)
Жаңажолкен орнықоршағанортасыныңэкологиясыатмосфера,гидросферажәнелитосфераныңэкологиялықжағдайларыныңфункциясыболыптабылады,яғнизерттелетінжердіңэкологиясынбағалауүшін аталғансфералардыңластанудеңгейлерінжәнеолардыңөзарабайланыстарынанықтауарқылыбереаламыз.Жаңажолкен орнықоршағанортасыныңластануыкелесінегізгікөздеріменбайланысты:мұнайөндіру,Аташ карьері,тазартылғанбұрғылаушламынкөметінорындар.