Орталық Қазақстан тау- кен аудандарында геоморфологиялық қауіптер және геоморфологиялық ситуацияларының бағасы (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2019)
Мақаладаплатформалық-денудациялықжазықтардағытау-кен аудандарыныңэкологиялық-геоморфологиялықжағдайларықарастырылып,оларға,жетекшітабиғижәнеантропогендіәрекеттілікпенқоздырылғаннегативтіүдерістердіңталдауына,олардыңкеңістіктікқамтуына,өзарақатынастығынажәнебедердіңморфогенетикалықтиптерішегіндегігеоморфологиялыққауіптіліккөрсеткішіретіндесалыстырмалыбағалауынанегізделген,сипаттамаберілген.