Қапал ойысындағы минералды су көздерінің емдік- сауықтыру туризмін дамытудағы маңызы. Значение минеральных вод Қапал ойысындағы минералды су көздерінің емдік- сауықтыру туризмін дамытудағы.Капальской впадины для развития лечебно- оздоровительного туризма. (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
Мақалада Қапал ойысындағы минералды су көздерінің физикалық-химиялық құрамы мен емдік- сауықтыру туризмі мен демалыстыдамытудағы маңызын зерттеу нәтижелері ұсынылған. Соңғыуақыттарға дейін ғылыми зерттеулер мен ғылыми жобалардаАлматы облысы аумағындағы минералды су көздерінің бальнеологиялық қасиеттері әлі толық зерттелмеген.В статье представлены данные о результатах исследования физико-химического состава и значения минеральных вод Капальскойвпадины для развития лечебно- оздоровительного туризма иотдыха. До последнего времени в научных исследованиях и проектныхпроработках не получено достаточно данных о бальнеологическихсвойствах воды и рапы вод Капальской впадины.