Әуесқой балық аулау дала зонасы суқоймаларында рекреация мен туризмнің перспективті түрі ретінде (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2018)
Мақалада еліміздің дала зонасы суқоймалары мысалында рекреациямен туризмнің маңызды саласы ретінде әуесқой балықаулау дамуының мәселелері қарастырылады. Бұл саланы оңтайлыбағытта дамыту арқасында балық аулаумен айналысатын адамдардыңматериалдық жағдайын жақсарту, судағы биоресурстарды қатаңсақтау мен қолданудағы жағымды өзгерістерді енгізу, табиғи экожүйелердіқалпына келтіру, заңсыз балық аулау деңгейін төмендету,су экожүйелеріндегі көрсетілетін экологиялық қызметтер сапасынжақсарту мен көлемін ұлғайту мүмкіндігіне қол жеткізуге болады.Судағы биологиялық объектілерді қолдану формаларын дамытуүшін ғылыми зерттеу жұмыстарын жасау, табиғи ресурстар ауқымдылығынесептеу ұсыныстарын енгізу қажет. Ресей елінің оңтүстігіндеорналасқан ірі суқойма аумағындағы әуесқой балықаулау бойынша мәліметтерді зерттеу арқасында бұл сала бойыншаөспелі динамиканың көрсеткіштерін көрсету, халықты ақпаратпенқамтамасыздандыру мен туристік инфрақұрылымның кемшіліктерінайқындау туралы жазылған.