Аридті жағдайларда антропогенді факторлардың əсерінен қалыптасқан Орталық Қазақстандағы экзоморфогенездік үдерістерінің даму ерекшеліктері (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2019)
Мақалада экзоморфогенездік үдерістердің қуаңшылықтың күшею жағдайларында қарқындауы мен осыған байланыстыОрталық Қазақстанның Жезқазған-ұлытау индустриалы өңірінің экологиялық-геоморфологиялық ахуалы қарастырылыпотыр.