М.Ж. Жандаевтың өзен аңғарлары туралы ілімі (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2019)
Өзен аңғарларын флювийлік геоморфологиялық жүйе ретінде қарастырылған М.Ж. Жандаев тау аумақтарындағы өзенаңғарларының пайда болу туралы жаңа көзқарастар ұсынады. Олар өзен аңғарларының қалыптасуының алғашқы жəнесоңғы кезеңдерін, тау өзендері арналарының ирелеңдеу, өзендердің қосылуы үдерістерінің теориялық сұрақтары қамтылған.Трангрессиялық эрозия жəне суайрықтар салыстырмалы тұрақтылығы туралы ереже негізделген. Ирелеңдеу үдерісі арналықағынның негізгі заңдылықтарының бірі болып табылады.