Бедер жаралуының негізгі үдерістері мен факторлары - Основные процессы и факторы формирующих рельефа (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
Мақалада негізгі факторы Жердің жылуы мен ауырлық күші жəне Күн энергиясы бо-лып табылатын бедер қалыптасуының эндогендік жəне экзогендік бедер түзуші үдерістері қарастырылады.В статье рассматривается формирование рельефа, происходящее в результате сложного взаимодействия эндогенных и экзогенных рельефообразующих процессов, основными факторами которых являются тепловая и гравитационная энергия Земли и солнечная энергия.