Антропогенные факторы рельефообразования в пределах платформенно-денудационных равнин аридной зоны Казахстана(Центральный Казахстан) - ( Орталық Қазақстанның ) аридты зонасының платформалық - денудациялық жазықтарындағы бедертүзілуіндегі антропогендік фа (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
В статье рассматриваются основные антропогенные факторы, определяющие пространственное распределение и динамику негативных процессов морфогенеза в пределах платформенно-денудационных равнин Центрального Казахстана, характеризующихся аридностью природно-климатических условий. Мақалада табиғи -климаттық жағдайлары аридтілігімен сипатталатынОрталық Қазақстанның платформалық-денудациялық жазықтарындағыморфогенездің жағымсыз үрдістерінің кеңістік жəне динамикасын анықтайтын негізгі антропогендік факторлары қарастырылған.